Adest Musica zoekt dirigent

Adest Musica is op zoek naar een nieuwe dirigent/instructeur voor Adest Brass. Onze huidige dirigent gaat ons na 7 jaar verlaten.

Adest Musica is een grote naam in de mars- en showwereld en behoort sinds de jaren tachtig tot de top. Met een jeugdafdeling en het vlaggenschip, de Drum- en Showband, maakt Adest Brass de cirkel voor Adest muzikanten rond. Wanneer voor muzikanten het drukke schema van de drum- en showband genoeg is geweest, kunnen zij muziek maken bij Adest Brass waarbij de agenda minder strak gevuld is (5 á 6 optredens per jaar), maar waar muzikaliteit en de gezelligheid nog altijd hoog in het vaandel staan. Natuurlijk zijn er inmiddels ook muzikanten van ‘buitenaf’ aangeschoven.

Wie ben jij?
Adest Brass is op zoek naar iemand die samen met de leden verder bouwt aan het orkest, zodat we in kwaliteit en kwantiteit kunnen groeien. Iemand die actief meedenkt om mooie projecten en groei van het orkest te realiseren. Jij weet de leden op positieve wijze en vooral met humor te stimuleren en het beste uit zichzelf te halen door hen de uitdaging te geven die bij hun niveau past. Door jouw enthousiaste leiding en aanpak is het iedere week weer een feest om met elkaar te repeteren. Je hebt een heldere visie over de muzikale doorontwikkeling van het orkest om daarmee ook de aantrekkingskracht voor muzikanten van buiten te vergroten.

Wat wij verder van je vragen is:
• Diploma HaFaBra-directie
• Ervaring met dirigeren met bijbehorende referenties
• Zelf kunnen arrangeren is een pré

Wie zijn wij?
Adest Brass biedt jou een gezellige club muzikanten die vaak al heel lang muziek met elkaar maken. We zijn met ongeveer 25 leden in allerlei leeftijdscategorieën. We repeteren op maandagavond in ons verenigingsgebouw ’t Onderdak. De bezetting is hetzelfde als de overige afdelingen van Adest Musica: trompet, trombone, euphonium, hoorn, bas en slagwerk/percussie.
Het repertoire bestaat uit verschillende stijlen: rock, lichte muziek, filmmuziek, pop en af en toe een goede mars. Er is een muziekraad die nieuwe ideeën aandraagt voor het te spelen repertoire.

Procedure
Ben jij de nieuwe dirigent die wij zoeken?
Stuur jouw CV en motivatie vóór 15 juli 2021 naar Petra Volwater: petra.volwater@adestmusica.nl
Na de briefselectie zullen we de eerste gesprekken plannen in de zomervakantie. Het streven is proefdirecties te plannen vanaf september 2021. In de tweede ronde volgt een tweede gesprek en nog één of twee proefdirecties waarbij we aan de slag gaan met jouw eigen gekozen muziek. We streven ernaar per november/december een overeenkomst te sluiten met onze nieuwe dirigent.

Vragen?
Wil je meer weten over de functie? Neem contact op met Petra Volwater, tel.: 06 22206924 of mail naar petra.volwater@adestmusica.nl

Dit vind je misschien ook leuk...