Drum- en Showband Adest Musica
Adest Brass

Adest Brass

Adest Brass

Adest Brass van Adest Musica is in november 2016 officieel van start gegaan. Dit jongste onderdeel van de Sassenheimse vereniging is een orkest dat alleen op het podium optredens verzorgt.

Optreden met flair

Regelmatig presenteert Adest Brass zich met een concertmatig optreden.  In februari 2017 vond een unieke samenwerking plaats met HOPP?! De feestband van Nederland. Dit was het eerste concert van Adest Brass. Daarnaast presenteert Adest Brass zich bij lokale evenementen zoals het bloemencorso van de Bollenstreek en de 5 mei vieringen in Sassenheim. Ook Adest Brass zoekt, zoals elke muzikale afdeling van Adest Musica, elk jaar naar nieuwe frisse uitdagingen.

Voor jong en oud

Door de oprichting van de Adest Brass is er voor muzikanten uit de Drum- en Showband een mogelijkheid gecreëerd om te blijven musiceren. Zij kunnen, wanneer de exercities en repetities van deze afdeling een te grote druk gaan vormen, binnen Adest actief blijven. Daarnaast biedt het orkest alle ruimte voor elke andere muzikaal geïnteresseerde muzikant. Hierdoor zijn er onder de leden van Adest Brass zowel Adest-veteranen te vinden maar ook muzikanten die geen enkele oude binding hebben met de vereniging, maar wel zin hebben om muziek te maken. De minimale leeftijd van de muzikanten moet wel 16 jaar zijn. Het hoofddoel van Adest Brass is om zonder competitiedrang gezellig samen te musiceren en daarbij regelmatig het publiek te trakteren op een goed stuk muziek!

Indrukwekkend repertoire

Adest Brass telt anno 2020 zo’n 20 á 25 muzikanten en staat onder leiding van dirigent Bas Duister. De instrumentele bezetting komt overeen met die van de Jeugdband en de Drum- en Showband. Het repertoire bevat lichte muziek die afkomstig is uit musicals, films en populaire muziek. Ook schuwt men een uitstapje naar (licht) klassiek georiënteerd repertoire niet. Vanzelfsprekend wordt ook marsmuziek gespeeld, want Adest Brass blijft een onderdeel van de Drum- en Showband Adest Musica!

Sponsors Adest Brass

  • Jeff’s van Vliet Catering
  • Burg Installatietechniek

Instructie Adest Brass

Bas Duister, algehele muzikale leiding