Jeugdband

Jeugdband Adest Musica

onze jeugd onze toekomst

Jeugdband

Op de zaterdag tussen 10:00 – 13:00 uur vindt de repetitie en exercitie plaats voor de Jeugdband.  De Jeugdband bestaat uit ongeveer 25 jongens en meiden. Zij worden veel gevraagd voor showoptredens, streetparades en andere evenementen. Jaarlijks betekent dit zo’n 20 tot 25 optredens.

Opleiding

Naast deze optredens en repetities wordt veel tijd en aandacht besteed aan de muziekopleiding. Dit alles in een eigen opleidingsvorm. Alle jeugdige leden krijgen de mogelijkheid om hun A-, B-, en C-diploma te behalen waarna een doorstroom naar de Drum- en Showband mogelijk wordt. Wanneer een jeugdband lid de leeftijd van 14 jaar bereikt vinden er periodiek stages plaats bij de Drum- en Showband. De doorstroom en de aansluiting naar de Drum- en Showband is hierdoor prima,  waardoor de jeugdleden op 16-jarige leeftijd, en na het behalen van het C- diploma overstappen naar de Drum- en Showband.

Optredens  en belangrijke prestaties

Sinds de oprichting heeft dit onderdeel van de vereniging – ondanks doorstroming van oudere jeugd naar de Drum- en Showband en als gevolg daarvan regelmatig wisselende samenstelling – al vaak bewezen tot grote dingen in staat te zijn. Door de jaren heen werden bij diverse concoursen veelvuldig eerste prijzen, zelfs met onderscheiding en promotie naar een hogere divisie, mee naar Sassenheim genomen.

Een voorbeeld hiervoor is dat er jaarlijks deelgenomen aan de jeugdmanifestatie, het voorprogramma van Nationale Taptoe Ahoy. In het voorjaar van 2018 werd deelgenomen aan het ODSC in Assen. Hier werd een prima show neergezet en werd gewaardeerd met 85.17 punten, dit was uiteindelijk voldoende om als winnaar uit de bus te komen in de Jeugdklasse!

De aspiranten

De aspiranten spelen vanaf de eerste dag dat ze lid zijn mee in het Aspirantenorkest en krijgen wekelijks basisexercitie. Deze vindt plaats op de zaterdagochtend vanaf 9:00 – 11:00 uur. De aspiranten kunnen overstappen naar de Jeugdband Adest Musica, onze jeugd onze toekomst!

Instructieteam Jeugdband Adest Musica

  • Matthijs Kruik, algehele muzikale leiding
  • Joost de Mooij, instructie slagwerksectie
  • Youri Kerpershoek, basis- en showexercitie

Gediplomeerde docenten

  • Paula Brouwer, opleiding slagwerk
  • Erik van der Heijden, opleiding blazers
  • Adriaan van der Louw, opleiding blazers
  • Lidia Olthoff, opleiding blazers

Sponsors Jeugdband Adest Musica

  • Indoorspeeltuin Kidszoo
  • ’t Hart Carrosseriebedrijf Westland

NT/03-2020/V1