Jeugdband

Jeugdband Adest Musica

onze jeugd onze toekomst

Jeugdband

De Jeugdband van Adest Musica is opgericht in 1968 om kinderen van 8 tot 16 jaar een opstap te bieden naar de Drum- en Showband. De Jeugdband is onderdeel van de jeugdafdeling van Drum- en Showband Adest Musica en bestaat uit ongeveer 20 jongens en meiden. Op zaterdagen tussen 10:00 en 13:00 uur vindt de repetitie en exercitie plaats voor de Jeugdband. De band treedt regelmatig op bij showoptredens, streetparades en andere evenementen, wat neerkomt op zo’n 20 tot 25 optredens per jaar.

 

Optredens  en belangrijke prestaties

Sinds de oprichting in 1968 heeft de Jeugdband Adest Musica laten zien dat ze ondanks de doorstroming van oudere jeugd naar de Drum- en Showband en daarmee wisselende samenstelling, tot grote dingen in staat zijn. Door de jaren heen hebben ze bij diverse concoursen veelvuldig eerste prijzen gewonnen, zelfs met onderscheiding en promotie naar een hogere divisie. Een mooi voorbeeld hiervan is het jaarlijkse deelname aan de jeugdmanifestatie, het voorprogramma van de Nationale Taptoe Ahoy, waar de Jeugdband Adest Musica op het onderdeel Show kampioen is geworden.

Opleiding

Naast de vele optredens en repetities besteedt de Jeugdband Adest Musica uit Sassenheim veel tijd en aandacht aan de muziekopleiding van haar leden. Dit gebeurt in een eigen opleidingsvorm, waarbij alle jeugdige leden de mogelijkheid krijgen om hun A-, B-, en C-diploma te behalen.
Na het behalen van het C-diploma is doorstroom naar de Drum- en 
Showband mogelijk.
Wanneer een jeugdbandlid de leeftijd van 14 jaar bereikt, vinden er 
periodiek stages plaats bij de Drum- en Showband.
Door deze goede doorstroom en 
aansluiting naar de Drum- en Showband kunnen de jeugdleden op 16-jarige leeftijd, na het behalen van het C-diploma, overstappen naar de Drum- en Showband.

 

Jeugdband Contactpersoon: Bart Hermans
p/a Postbus 69
2170 AB Sassenheim

E. adestkids@adestmusica.nl


Instructieteam Jeugdband Adest Musica

  • Matthijs Kruik, algehele muzikale leiding
  • Joost de Mooij, instructie slagwerksectie
  • Youri Kerpershoek, basis- en showexercitie

Gediplomeerde docenten

  • Paula Brouwer, opleiding slagwerk
  • Erik van der Heijden, opleiding blazers
  • Adriaan van der Louw, opleiding blazers
  • Lidia Olthoff, opleiding blazers

Sponsors Jeugdband Adest Musica

  • ’t Hart Carrosseriebedrijf Westland

NT/03-2020/V1