Drum- en Showband Adest Musica
Drum- en Showband

Drum- en Showband

Drum- en Showband Adest Musica

Drum-en Showband Adest Musica uit Sassenheim is opgericht op 31 januari 1952. In opzet eerst alleen een harmonie, waaraan later een drumband afdeling werd toegevoegd. Na de opheffing van de harmonie in 1963 groeide het orkest uit naar de huidige bezetting.

Topscore
Drum- en Showband Adest Musica telt inmiddels ruim 55 muzikanten en hoort sinds de jaren ’80 nationaal en internationaal bij de top. Tijdens het Wereld Muziek Concours (WMC) 2022 in Kerkrade werd dit opnieuw bewezen. Tijdens deze editie werden wederom fraaie prestaties op de mat gelegd. Het bewijs dat Drum- en Showband Adest Musica zich blijvend mag rekenen tot de muzikale top!

Uniformiteit in succes
Belangrijk is, dat met het hoge niveau van de muziek, gecombineerd met de strakke exercitie en een flitsende show, het korps een onuitwisbare indruk achterlaat.
Ook de uniformen, afgeleid van het tuniek van de Koninklijke Grenadiers, dragen hieraan bij. Het uniform is er in twee uitvoeringen: een gala uitvoering met donkerblauwe broek en zwarte kolbak en een zomeruniform met witte broek en (platte) witte pet. De echte basis voor het succes van Adest is vooral het repertoire, de inzet van de muzikanten en de overtuiging waarmee zij zich presenteren.

Swingende optredens
Ieder jaar staat de agenda overvol. Met belangrijke taptoes en evenementen in Nederland. Maar ook over de grens laat Drum- en Showband Adest Musica haar gezicht regelmatig zien. Succesvolle trips naar de Duitse steden Krefeld, Ludwigsburg, Magdeburg, Munchen, Hannover en Stuttgart, optredens in het Franse Chalon-sur-Saine en Lievin podiumshow in het Zwitserse Luzern en een showoptreden in het Noorse Trondheim.

Ad Est Musica
Dit betekent zoveel als: “er zit muziek in”. Een toepasselijke naam, want de band heeft niet alleen een specifiek eigen gearrangeerd mars-repertoire, de ‘Adest-Sound’, maar ook een gevarieerd concertrepertoire, met daarin onder andere big band- en filmmuziek.
Drum- en Showband Adest Musica heeft haar repertoire de afgelopen jaren met veel succes op cd vastgelegd. Momenteel worden mogelijkheden bekeken om het muzikale archief van de afgelopen periode aan te vullen en vast te leggen op Spotify.

Gedegen voorbereiding
De opleiding van muzikanten vindt voornamelijk plaats binnen de eigen Jeugdband, die ongeveer 25 jongens en meisjes tussen 8 en 16 jaar telt. De instructie wordt voornamelijk door muzikanten uit de Drum-en Showband verzorgd. Daarnaast wordt individueel door de jonge muzikanten gewerkt aan het behalen van muziekdiploma’s A, B, C en zelfs D. Zo kunnen zij op 16-jarige leeftijd soepel instromen in de Drum-en Showband.

Instructieteam Drum- en Showband Adest Musica

  • Rob Balfoort, algehele muzikale leiding
  • Robert van den Bosch, instructie slagwerksectie
  • Frank Ranzijn, choreografie

Sponsors Drum- en Showband Adest Musica

  • Wesseling Logistics
  • Juwelier Wagemakers

01/24