Rick de Bruin benoemd tot Lid van Verdienste Adest Musica
Rick de Bruin benoemd tot Lid van Verdienste Adest Musica

Rick de Bruin benoemd tot Lid van Verdienste Adest Musica

Tijdens de Algemene Ledenvergadering woensdag 23 maart 2022 is de heer Rick de Bruin geëerd met de benoeming tot Lid van Verdienste Adest Musica voor de bijzondere wijze waarop hij zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de vereniging. Unaniem is besloten om de heer De Bruin deze onderscheiding toe te kennen.

Grote staat van Dienst
Van jongs af aan is Rick groot fan van korps- en harmoniemuziek. Ingegeven door zijn vader die bassist was bij Canita Tuba. Favoriet voor hem zijn korpsen die polka’s spelen en keizerbassen bespelen.

Vanaf de eeuwwisseling heeft Rick zich trouw en met volle energie ingezet voor de materialen van de vereniging. Uitermate punctueel verzorgde hij de uniformen. Na een optreden (in de regen) was Rick altijd aanwezig om, samen met moeder Bets, extra zorg te besteden aan de natte uniformen.

Ook was Rick betrokken bij het laad- en losteam, bezorger van Adest informatie in Lisse, was en is hij een vurig PR- en pleitbezorger voor Adest Musica en niet te vergeten betrokken bij- en scheidsrechter tijdens de muzikale sportdagen.


“Er is er maar één de beste en dat is Adest Musica” is steevast het antwoord van Rick bij deelname van de ”Drum- en Showband aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade.

‘Rick’s mening is wet’ is een gegeven binnen de vereniging. Dit arakteriseert hem evenals zijn opvallende positie en verschijning binnen de vereniging. Dat Rick wordt gewaardeerd door de vereniging blijkt in 2008 als hij het eerste exemplaar van de CD “State of the Art” wordt overhandigd. Mede door de onvolprezen inzet van Rick is het voor de leden van Adest Musica mogelijk hun muzikale hobby te blijven beoefenen.

Vice-voorzitter Arjen Looijenstein heeft tijdens het concert ‘Een borreltje met Adest Brass’ aan Rick de Bruin de oorkonde overhandigd