Jeugd start  met exerceren
Jeugd start met exerceren

Jeugd start met exerceren

Jeugdband Adest Musica repeteert weer

Zaterdag 6 maart jl. mocht de jeugdband van Adest Musica weer starten met exerceren onder leiding van de instructeurs Zoë en Youri.  De 18 jonge muzikanten, in de leeftijd van 9 tot 16 jaar, waren zichtbaar blij elkaar weer te zien om samen muziek te maken en te exerceren op de parkeerplaats bij De Overplaats. Voorheen werd hun repetitie binnen gestart in SCC ’t Onderdak en gingen ze daarna naar buiten, maar binnen repeteren zit er helaas nog even niet in.

Diploma’s

Twee jeugdleden haalden onlangs de lastige repetitietijd hun diploma. Via een videoverbinding werden de examens afgenomen. Thies haalde 6 februari zijn A-diploma op euphonium en Evi haalde deze ochtend nog haar B-diploma op trompet. Kortom de jonge muzikanten zijn goed doorgegaan met repeteren en lopen nu nog meer gemotiveerd mee in het korps.

Slow Motion

Sinds 14 december hadden de jongens en meiden niet meer met elkaar gerepeteerd. Het was dus wel weer even wennen, maar als iets over moest worden gedaan deden ze dit zonder tegenstribbelen. De exercitie instructeurs vroegen aan de muzikanten bij welke nummers ze een goed gevoel hadden. “So what” werd genoemd en zodoende ging de jeugdband met dit nummer aan de slag en marcheerden ze vol goede moed op de parkeerplaats. Ook werd er in slow motion gerepeteerd om nog beter de puntjes op de i te zetten.

Beloning

Aan het einde van iedere repetitie wordt de muzikant die de meeste progressie heeft gemaakt beloont met motivatiemascotte Barry de Beer. Deze beer, nog voorzien van het oude jeugduniform, mag dan 1 week bij hem of haar blijven. Lotte bleek de beste en kreeg daarom Barry mee. Maar alle jeugdleden hadden zonder meer hun best gedaan, dat was duidelijk te zien, zo ging iedereen enthousiast naar huis.