Erelidmaatschap voor Peter Schrama
Erelidmaatschap voor Peter Schrama

Erelidmaatschap voor Peter Schrama

Erelidmaatschap Adest Musica voor scheidende penningmeester Peter Schrama.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering woensdag 8 juli heeft Peter Schrama na 14 jaar zijn functie als penningmeester overgedragen aan Peter Geerlings. Voor al zijn verdiensten binnen de club heeft het bestuur en de leden unaniem besloten om de heer Schrama erelid van de vereniging te maken. Peter is sinds 1974 verbonden aan Adest Musica. Hij was slagwerker in de Jeugdband en vervolgens in de Drum- en Showband. Tot op heden is hij actief in de Pietenband, Adest Brass en is slagwerkinstructeur. Was ook lid van de eerste WMC-commissie. 14 jaar lang beheerde hij de penningen van de club

Twee nieuwe bestuur benoemingen bij de vereniging: penningmeester en bestuurslid facilitair.
Tijdens de vergadering zijn twee nieuwe leden voor het bestuur gekozen. Beiden zijn geen onbekenden binnen de club. De nieuw benoemde penningmeester Peter Geerlings is op zijn 20ste begonnen als saxofonist bij de Stageband. Na het oprichten van Adest Brass is hij toegetreden tot de Adest Brass commissie als secretaris. Ook is hij spelend lid van de Drum- en Showband. Op zaterdagochtend is hij daarnaast te vinden in het clubgebouw van Adest, als instructeur/begeleider bij de Aspiranten.

De heer Wilfred de Koster is benoemd als bestuurslid facilitaire zaken. De heer de Koster is al ruim 40 jaar lid van Adest Musica en speelde sousafoon bij de Drum- en Showband.

Bijzondere Algemene Ledenvergadering door Corona
De Algemene Ledenvergadering kon, door alle Corona-maatregelen, pas 8 juli gehouden worden. Uitgeweken was naar de Oude Tol in Sassenheim waar de aanwezige leden op afstand van elkaar de vergadering konden bijwonen. Daarnaast was er een mogelijkheid voor leden, die niet in de zaal aanwezig wilden zijn, om de vergadering online te volgen.
Veel aandacht en tijd is tijdens de vergadering geschonken aan de huidige situatie door de Corona-maatregelen. Alle optredens zijn afgezegd. Hoe de situatie de komende maanden er uit gaat zien kan niemand zeggen. Financieel betekent dit wel wat voor de vereniging door het ontbreken van inkomsten uit optredens. Gelukkig heeft Adest € 4.000, – van de overheid ontvangen en heeft de Rabobank de vereniging een mooie donatie geschonken. Door deze bijdragen kon een deel van de instructeurs betaald worden.

“Peter Schrama, scheidend penningmeester”