Adest Musica hervat de repetities

Adest Musica hervat de repetities, veel blije muzikanten

Door de Corona-maatregelen moesten alle repetities binnen Adest Musica gestopt worden. Voorbereidingen voor de herstart waren al in volle gang en toen afgelopen week eindelijk groen licht kwam, konden de repetities weer starten.
Vrijdagavond heeft de Drum- en Showband bij collega vereniging D.V.S. Katwijk binnen kunnen repeteren. Zaterdagmorgen was het de beurt aan de jeugd. Zij zijn, zowel binnen in ‘t Onderdak als in de open lucht bij de Overplaats, weer gestart. Adest Brass start maandagavond de repetities. Afhankelijk van het weer zal dit in de open lucht bij AKZO zijn of anders bij collega vereniging D.V.S. Katwijk in hun eigen locatie.

Protocollen en looproutes
Zowel vanuit de regering als via het KNMO (overkoepelende organisatie voor muziekverenigingen) zijn diverse adviezen gekomen voor repetities voor orkesten. De afgelopen weken heeft het bestuur van Adest Musica twee protocollen opgesteld, één voor repetities in de open lucht en één voor binnen, op basis van deskundige adviezen. Repeteren in ’t Onderdak mag, maar de blazers moeten dan wel 2 meter afstand houden van elkaar, slagwerk kan het met 1,5 meter af en er mogen maximaal 30 personen bij elkaar zijn. Ook mogen de materialen in ’t Onderdak worden opgehaald voor de buitenrepetities, daarvoor is een looproute voor de leden vastgesteld. Er zal ook een strikt deurbeleid gevoerd worden zodat gewaarborgd kan worden dat het maximale toegestane aantal leden niet wordt overschreden (30). Voor buiten zijn de eisen gelukkig iets minder streng: 1,5 meter afstand voor iedereen en daar mogen alle afdelingen volledig met elkaar repeteren. De protocollen zijn voor iedereen te lezen op de website: https://www.adestmusica.nl/protocollen-drum-en-showband-adest-musica/

Ondanks Corona heeft Adest Musica niet stilgezeten
Optreden was vanaf half maart niet meer aan de orde. Voorzitter Wim van Vliet hierover: “de eerste week waren we best overrompeld en moesten we alles op een rij zetten. Achter de schermen zijn we daarna vrij snel aan de slag gegaan. Er werd online vergaderd door het bestuur en de leden van de verschillende commissies. Daarna zijn we plannen gaan uitwerken: voor de jeugd hebben we één-op-één online-lessen kunnen organiseren. Helaas was online les gevenaan groepen geen optie.
Er is gebrainstormd hoe we na de intelligente lock-down verder zouden kunnen gaan. De acties en activiteiten voor de nieuwe uniformen hebben noodgedwongen een jaar moeten opschuiven. Afgelopen maand hebben we het Adest Bier gelanceerd in samenwerking met brouwerij Klein Duimpje in Hillegom, onder het motto: “Help Adest Musica de zomer door”.
Onze vernieuwede website is twee weken geleden online gegaan. Afgelopen week is alles op alles gezet om de oefenruimtes corona-proef te maken. Daarnaast zijn we ook over de toekomst aan het nadenken. Hoe kunnen we onze orkesten laten optreden de komende maanden: in de openlucht of via onlineverbindingen. Kortom genoeg ideeën die we bedenken en bekijken. Adest Musica bruist van de energie en dat willen we ook weer graag laten zien”.

Dit vind je misschien ook leuk...