Die moest het worden!
Die moest het worden!

Die moest het worden!

Op zaterdagavond 21 mei 2022, was de gala veiling van Adest Musica.

Mijn man, Marcel van der Willik, is in 1974 lid geworden van Adest. Vanwege een nieuwe baan, moest hij noodgedwongen stoppen, in 1995.

Maar Adest Musica zit stevig in zijn, en ondertussen, ook ons hart verankerd. Daarom was hij erop gebrand iets bij te dragen aan het doel van de veiling. Maar ja, wat kies je dan? Een etentje, een zonnepaneel, een bierpakket of een oranje wastafel? Tot…er vlak vóór aanvang van de veiling, een kleine, beschilderde tulpenbol werd binnengedragen. Die moest het worden!!

Maar er waren méér kapers op de kust, en de laatste hield het nét ietsje langer vol dan Marcel. Echter, de veilingmeester voelde de sfeer goed aan, en ging erop in. Hij vroeg aan Marcel of hij, als er een 2e bol geregeld kon worden, hij die voor het laatste bedrag wat hij geboden had, alsnog wilde kopen. Marcel zei volmondig ja!

Zo gezegd, zo gedaan. De zaterdag erna, gingen wij naar Galerie De Zwarte Tulp. Daar zouden wij de kunstenaar ontmoeten. En onze wensen kunnen bespreken. Op de 1e bol stonden het wapen van Sassenheim, het huidige seniorenuniform, en een ouder junioren uniform. Maar Marcel had in een nóg ouder juniorenuniform gelopen, die met het rode cape-je. Dat moest erop komen, en i.p.v. het wapen van Sassenheim, de tambour maitre sjerp, met de 2 trommelstokjes (Marcel was tenslotte tambour geweest).

De kunstenaar die onze bol zou beschilderen is de heer Jan Hogervorst uit Lisse. Welbekend in de streek, vanwege de snackkar die hij lange tijd heeft gehad bij de Ruigenhoek, bij de Zilk. Duidelijk een man met vele talenten! En een enthousiaste verteller. Hij heeft al meerder bollen beschilderd, grote én kleine, voor de gildemeesters. Kijk maar eens op de site van gildemeestersbollenstreek.nl voor meer foto’s, informatie, én de fietsroute die er is, langs meerdere reuze tulpenbollen. U kunt bij hem ook een eigen schilderopdracht plaatsen.

Het was een mooie ervaring, om onze bol helemaal naar onze wensen te kunnen laten maken. Daarbij hebben wij kunnen bijdragen aan de vereniging die bij ons zo’n speciale plaats inneemt…