Adest Musica viert 70-jarig bestaan
Adest Musica viert 70-jarig bestaan

Adest Musica viert 70-jarig bestaan

Adest Musica bestaat dit jaar 70-jaar. De Drum- en Showband is opgericht op 31 januari 1952. In opzet eerst alleen een harmonie, waaraan later een drumbandafdeling werd toegevoegd. Na de opheffing van de harmonie in 1963 groeide het orkest uit naar de huidige bezetting van ruim 65 muzikanten.

In de loop van de jaren zijn er nog twee orkesten bijgekomen Adest Brass en de Jeugdband. Adest Brass is in november 2016 officieel van start gegaan. Brass is een orkest dat alleen op het podium optredens verzorgt.

De Jeugdband is opgericht met als doel doorstroming van oudere jeugd naar de Drum- en Showband. Ook de Jeugdband heeft al vaak bewezen tot grote dingen in staat te zijn. Door de jaren heen werden bij diverse concoursen veelvuldig eerste prijzen, zelfs met onderscheiding en promotie naar een hogere divisie, mee naar Sassenheim genomen.

Logo aangepast voor dit bijzondere jubileum
Optredens, leuke activiteiten, Adest Musica laat zich niet alleen in Teylingen en de regio zien maar ook tijdens het WMC en bij diverse optredens in binnen- en buitenland. Ons jubileumjaar willen we ook kenbaar maken via de media, website en onze eigen soc. media. Ons logo hebben we speciaal voor 2022 aangepast zodat voor eenieder duidelijk is hoe trots we zijn op ons 70-jarig bestaan.

Bijzondere activiteiten en optredens in 2022
Op dit moment wordt er nog gesleuteld aan de verschillende activiteiten. Door de corona maatregelen hebben we optredens en activiteiten moeten opschuiven. Voorlopig staat op 12 februari “A Royal Concert of the Marchingbands” gepland. Een 2,5 uur durend concert in Hangaar 2 van het voormalig Vliegkamp Valkenburg. Een uniek concert van de vier topbands: Adest Musica, Door Vriendschap Sterk, Flora Band orkesten en Rijnmondband Schiedam. Ook schuiven we de Gala Veiling een paar maandjes op. Via de media, website en soc. media houden we u hiervan op hoogte.