Laatste repetitie Marcus Kerpershoek

Laatste repetitie Marcus Kerpershoek als dirigent Adest Brass

Maandag 12 juli was de laatste repetitie voor de zomervakantie van Adest Brass. Deze keer was dat nét even anders dan anders. Het was namelijk ook de laatste repetitie met Marcus Kerpershoek als dirigent.

Twee maanden geleden werd bekend dat Adest Brass en Marcus de samenwerking zouden gaan beëindigen. Marcus staat al vijf jaar voor Adest Brass en heeft daarvoor nog enkele jaren bij de Stageband (het toenmalige derde orkest van Adest Musica) gedirigeerd. Afgelopen maandag was zijn allerlaatste repetitie.

Het was de bedoeling in het park wat nummers, waar de afgelopen tijd op was gestudeerd, ten gehore te brengen aan geïnteresseerden. Het weer was echter onvoorspelbaar en al dagen kwamen de verwachtingen niet uit. Het zou droog kunnen blijven, de leden zouden ook in een hoosbui terecht kunnen komen (redelijk grote kans als Adest Musica zijnde). Daarnaast waren de maatregelen dat weekend plots weer aangescherpt. Het was niet op tijd goed te regelen om te voorkomen dat halverwege de boel mogelijk opgebroken zou moeten worden op last van boa’s. Dus… helaas pindakaas “gewoon” repetitie binnen, zonder toehoorders.

Een uur lang zou er gerepeteerd worden. Adest Brass speelde haar nummertjes en Marcus gaf hier en daar nog wat tips en aandachtspuntjes op om niet te vergeten na de zomer. Bijna alle leden waren aanwezig. En wat klonk het dan leuk zo met deze club. Zonde dat er geen publiek bij kon zijn! Marcus was nog wat teleurgesteld dat Claudia de Breij niet bij zijn afscheid was, of Gé Reinders (“wij waren toch ook bij hun laatste….”) Het uur was zo om, maar Marcus kreeg er nog geen genoeg van en de koffie werd koud. Uiteindelijk was het laatste nummer daar: met Adest klassieker  ‘De Dirigent’ sloten Adest Brass en Marcus deze laatste repetitie met elkaar af.

Er was een hapje en een drankje in de bar en er waren woorden van de voorzitter, Wim van Vliet. Natuurlijk is Marcus niet met lege handen vertrokken. Om bij te komen van zijn Adest-avontuur kreeg hij een Jopen bierpakket mee naar huis en een gepersonaliseerd Adest bierglas, met daarop zijn bekende uitspraken tijdens de repetities.

De zoektocht naar een vervanger voor Marcus is inmiddels in volle gang. Daarover later meer.

Dit vind je misschien ook leuk...