In Memoriam: Koos (Jac.) Hoogervorst
In Memoriam: Koos (Jac.) Hoogervorst

In Memoriam: Koos (Jac.) Hoogervorst

Zeer bedroefd hebben wij kennis genomen van het overlijden van de heer Koos Hoogervorst – Erelid – op de leeftijd van 94 jaar. Zijn onovertroffen en onlosmakelijke verbondenheid met Drum- en Showband Adest Musica wordt nu al gemist.

Hij was, sinds de oprichting van Adest Musica in 1952, lid en sinds 1972 Erelid van Drum- en Showband Adest Musica.

De heer Koos Hoogervorst, begonnen als muzikant, heeft slagwerk en bekkens gespeeld bij Adest Musica. Ook was hij vanaf 1952 vertegenwoordiger (van de afdeling ‘drumband’) in het Bestuur, dat toen uit een afdeling ‘harmonie’ en ‘drumband’ bestond. Van 1963 tot en met 1971 was hij tevens de bandleider van deze afdeling. In 1965 ontving de heer Hoogervorst de medaille van trouw.

Hij deed ook veel extra activiteiten die zorgden voor extra inkomsten voor de clubkas. Zo heeft hij nagenoeg alle bakpartijen van oliebollen, 22 jaar lang, meegemaakt en vele daarvan geleid. De oliebollen werden verkocht om de clubkas te spekken. Misschien heeft hij tijdens deze bakpartijen wel meer dan 250.000 oliebollen gezien. Ook hielp hij met de bezorging van de oliebollen, zelfs in de strenge winter van 1963. Ook was hij zeer bedreven in ‘het binnenhalen’ van nieuwe donateurs. Hij zag het als een sport om de meeste donateurs te werven.

Tijdens zijn bestuursperiode verwierf Adest Musica vanaf 1970 al internationale roem bij de 1ste deelname aan het WMC (Wereld Muziek Concours) te Kerkrade. Altijd konden wij een beroep doen op de heer Hoogervorst. Tijdens de WMC-deelnames van 1974, 1978, 1981 en 1985 verleende hij diverse hand- en spandiensten. Tevens was hij decennialang lid van diverse commissies en werkgroepen.

In de bijna 70 jaar dat hij was verbonden aan onze muziekvereniging Adest Musica, heeft de heer Hoogervorst ontelbare werkzaamheden verricht. Adest Musica was zijn lust en zijn leven.

Een lokaal of regionaal optreden, een activiteit of evenement georganiseerd door Adest Musica: Koos was er bij. Een warme persoonlijkheid en grootste fan van Adest Musica is niet meer.

Bestuur, leden en vrijwilligers van Adest Musica wensen zijn echtgenote Roos, de kinderen, kleinkinderen, familie, vrienden en iedereen die geraakt wordt door dit grote verlies, veel sterkte en kracht toe in deze moeilijke tijd.

Bestuur, leden en vrijwilligers van
Drum- en Showband Adest Musica

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *