Bloemencorso Bollenstreek
Bloemencorso Bollenstreek

Bloemencorso Bollenstreek

Adest Musica traditiegetrouw aanwezig bij het Bloemencorso van de Bollenstreek

Zaterdag 23 april staat de Bollenstreek weer landelijk en zelfs Europees in het middelpunt van de belangstelling. Het 75ste Bloemencorso rijdt dan van Noordwijk naar Haarlem. Meer dan een miljoen mensen genieten van de jaarlijkse parade langs de kant van de weg.

Drum- en Showband en de Jeugdband op volle sterkte aanwezig!
In Sassenheim en Voorhout wordt zaterdag voorafgaand aan het ‘grote’ Bloemencorso weer het kindercorso gehouden met de muzikale begeleiding van de Jeugdband. In Sassenheim wordt deze optocht traditiegetrouw georganiseerd door Teylingen Ondernemers Vereniging (TOV) kern Sassenheim!

De start van het kindercorso is om 11.00 uur voor de deur van Apotheek Sassenheim (Hoofdstraat 190). De route van het kindercorso loopt via de Hoofdstraat – Kerklaan – Voorhavenkwartier – Vaartkade – weer terug naar de Hoofdstraat. De optocht eindigt op het plein bij de Xenos voor.

Na de lunchpauze van het “grote” Bloemencorso bij de Bernardus zal de Jeugdband samen met de Drum- en Showband het corso begeleiden van Sassenheim tot Lisse. De Jeugdband loopt de route vanaf De Oude Tol in Sassenheim, tot Top Keukens in Lisse. De Drum- en Showband loopt tot Lowietje, voorheen De Nachtegaal.

Globale tijdsplanning route Bloemencorso Bollenstreek
9.15 uur Noordwijk (vertrek Koningin Wilhelminaboulevard)
11.30 uur Voorhout (rotonde Jacoba van Beierenlaan)
14.00 uur Sassenheim (vertrek na pauze op de Hoofdstraat)
15.15 uur Lisse centrum
15.30 uur Lisse Keukenhof
17.00 uur Hillegom centrum
18.00 uur Bennebroek (19.00 vertrek Linneaueshof)
20.30 uur Heemstede
21.30 uur Haarlem