18 juni Grote taptoe voor 100-jarige Oranjevereniging Sassenheim
18 juni Grote taptoe voor 100-jarige Oranjevereniging Sassenheim

18 juni Grote taptoe voor 100-jarige Oranjevereniging Sassenheim

De 100-jarige Oranjevereniging organiseert op zaterdag 18 juni in samenwerking met de 70-jarige Adest Musica en het Bloemencorso Bollenstreek een grote taptoe op het veld van Rugbyclub The Bassets.
Naast de Drum- en Showband en de Jeugdband van Adest Musica treden ook het Pasveerkorps uit Leeuwarden, de Rijnmondband uit Schiedam, de Floraband uit Rijnsburg en Muziekvereniging St. Cecilia uit Voorhout op.
Het 75-jarige Bloemencorso Bollenstreek is deze avond ook present en zij verzorgen de grote bloemstukken rond het veld.


Grote internationale bands treden aan op 18 juni tijdens jubileumshow.
Drum- en Showband Adest Musica telt ruim 60 muzikanten en hoort sinds de jaren ’80 nationaal en internationaal bij de top. Tijdens het Wereld Muziek Concours (WMC) 2017 in Kerkrade werd dit opnieuw bewezen en eindigde de Drum- en Showband op een 2e en 4e de plaats in de categorie Show en Mars.
Pasveerkorps uit Leeuwarden is al vele jaren een begrip in de korpswereld. Dit ruim 60 jaar oude korps treedt veel op in binnen- en buitenland maar heeft ook bijzondere shows op taptoes. De instrumentale bezetting is uniek te noemen. Zonder koperwerk, maar met piccolo’s, dwarsfluiten en lyra’s gecombineerd met traditioneel slagwerk.
De Rijnmondband uit Schiedam, opgericht in 1929, treedt net als de andere korpsen op bij grote internationale en nationale evenementen en taptoes.

De Flora Band uit Rijnsburg mag zich ook tot de internationale top rekenen. De geschiedenis van Flora Band kent veel hoogtepunten zoals deelname aan taptoe Breda, nationale taptoe in Ahoy en diverse jaarlijks terugkerende buitenlands trips. Zowel Adest Musica, de Rijnmondband, Pasveerkorps en Flora Band treden eind juli 2022 aan tijdens het WMC in Kerkrade.
Als laatste en ook niet de minste treedt deze avond ook Muziekvereniging St. Cecilia uit Voorhout op. Dit korps verzorgt diverse optredens binnen en buiten Voorhout. Waaronder aubades, concerten, 4 mei viering, optochten en andere luistert zij diverse – sociaal maatschappelijke – aangelegenheden op. In 2019 vierde de vereniging groots haar 100ste verjaardag met veel activiteiten.

Einde Jubileummaand Oranjevereniging
De viering van het 100-jarig jubileum van de Oranjevereniging wordt op 25 juni afgesloten met een sportdag voor heel Sassenheim rondom de Wasbeek en een slotavond met de Allstars coverband en DJ Michiel in de jubileum feesttent.

Meer weten over de taptoe en entreebewijzen?
Via de website https://www.oranjevereniging-sassenheim.nl kunnen entreebewijzen worden gekocht. Een entreebewijs kost €7,50 voor een staanplaats en € 15,00 voor een zitplaats. Een Vipplaats kost € 45,00. Het entreebewijs komt digitaal in de mailbox.