10 jubilarissen in het zonnetje
10 jubilarissen in het zonnetje

10 jubilarissen in het zonnetje

Adest Musica zet 10 jubilarissen in het zonnetje.
Zaterdagavond 18 november heeft voorzitter Wim van Vliet tijdens de jaarlijkse feestavond van Adest Musica in ’t Onderdak in Sassenheim 10 jubilarissen in het zonnetje gezet. Vijf jubilarissen ontvingen een Adest-speld voor hun inzet van de afgelopen 12,5 jaar. Vier jubilarissen hebben een langere staat van dienst nl. 25 jaar en last but not least één jubilaris is 60 jaar verbonden aan Adest Musica.

60 jaar lid

George van Kesteren is op zijn 10e jaar lid geworden van Adest Musica. In de jaren die volgenden heeft hij aan veel optredens meegewerkt. Hij heeft aan negen WMC’s deelgenomen en in 2003 was zijn laatste optreden bij het Bloemencorso van de Bollenstreek. In 2010 is de heer Van Kesteren benoemd tot erelid van Adest Musica.

25 jaar lid

Wouter Burgmeijer speelt trompet. Is gestart bij de jeugd en speelde ruim 17 jaar bij de Seniorband. Naast spelend lid ook actief binnen de club o.a. commissielid van de Seniorband, lid van de Sponsorcommissie. Daarnaast speelt hij bij Adest Brass en de Flierefluiters.
Wouter Firet speelt Euphonium. Als muzikant heeft hij vele jaren gespeeld bij de Seniorband en bij Adest Brass. Binnen de organisatie van Adest, was hij negen jaar actief als secretaris en manager van de club. In die functie heeft hij veel optredens binnengehaald zowel in binnen- als in buitenland. Hij was daarna vele jaren lid van de werkgroep PR. In 2018 is hij benoemd tot Lid van Verdienste.
Joey van Kesteren is trompettist. Speelt bij de Seniorband, de Straatklinkers, de Feesttoeters en Adest Brass. Niet alleen is hij eerste man voor het blazen van het Taptoe signaal maar hij speelt ook de solo’s in de shows. Daarnaast was hij bandmanager, lid van de werkgroep SEC en nu weer actief als kwaliteit manager van de band.
Daisy Waasdorp speelt Trombone. Begonnen op trompet bij de jeugd en is daarna doorgestroomd naar de Seniorband. Bij de club draag zij wel geschiedenis mee, als de eerste vrouwelijke muzikant. Daarnaast heeft Daisy veel functies verricht binnen de organisatie zoals bij de opleiding van de jeugd en de commissie technische zaken. Inmiddels is ze muzikant bij Adest Brass.

De vier 25- jarige jubilarissen ontvingen de zilveren Adest speld.

12,5 jaar lid

Marit Huijts -van Luik speelt Hoorn. Marit hoort tot de eerste lichting dames die bij Adest kwam spelen. Naast actief muzikant is Marit dirigent van de jeugd geweest. Zij speelt op dit moment bij Adest Brass.
Tim Stolte speelt de bekkens. Gestart bij de jeugd en was daar tamboer-Maitre.
Speelt bij de Drum- en Showband en helpt de jeugd op zaterdag met de exercitie-lessen.
Margot Volten speelt Trombone. Vanuit de jeugd is zij doorgegroeid naar de Drum- en Showband.
Dorreth Fakkel speelt Trompet. Na gespeeld te hebben bij de Jeugd is ze nu actief bij de Drum- en Showband.
Jelle Slootweg speelt trombone bij de Drum- en Showband. Jelle speelt de solo’s in de show als eerste trombonist. Maar is  ook de technisch man als het om de speciale effecten weer te geven bij de shows.