Oude uniformen Adest Musica gaan het theater in!
Oude uniformen Adest Musica gaan het theater in!

Oude uniformen Adest Musica gaan het theater in!

Op 27 juli heeft Adest Musica 55 oude uniformen overgedragen aan Theater Teylingen in Sassenheim. Beide kennen elkaar goed en daardoor was het contact snel gelegd met de vraag of de theatergroep deze “oude” uniformen kan gebruiken voor hun theatervoorstellingen.

Nieuwe uniformen sinds voorjaar 2023 in gebruik

Na 15 jaar waren de oude uniformen van Adest Musica aan vervanging toe. In al die jaren heeft de Drum- en Showband bij vele taptoes, streetparades en WMC’s  gestraald in de prachtige uniformen. Maar vervanging werd noodzakelijk en het was duidelijk dat de nieuwe uniformen weer – zij het met wat kleine aanpassingen – dezelfde uitstraling moesten krijgen.
In 2021 besloot het bestuur tot aanschaf van de nieuwe uniformen. Vanaf 2021 werden de nodige acties opgezet om extra geld in te zamelen voor de nieuwe uniformen. Er werd een mobiele autowasstraat neergelegd naast het Onderdak waar veel Sassenheimers en streekgenoten hun auto lieten wassen. Er werd een prachtige feestavond met een grote veiling georganiseerd. Sponsoren en vrijwilligers en vele dorpsgenoten hebben gezorgd voor een mooi bedrag om de nieuwe uniformen te kunnen kopen.
Op 15 april 2023 kon Adest Musica de nieuwe uniformen eindelijk presenteren. De Jeugdband, Adest Brass en natuurlijk de Drum- en Showband traden op voor een groot publiek. Een prachtige show werd neergezet door de drie orkesten.
Enthousiast werd de Drum- en Showband onthaald in het centrum van Sassenheim toen zij met hun nieuwe uniformen het Oranjeplein op marcheerden.

Oude uniformen gaan “het theater” in

En nu een tweede leven voor 55 oude uniformen. Adest Musica is blij dat ze deze collega vereniging kan helpen met kleding voor hun voorstellingen. Er zal de komende tijd nog wel geknipt en vernaaid worden aan de uniformen om ze gebruiksklaar voor theatervoorstellingen te maken.

Theater Teylingen
Theater Teylingen is in 2016 uit passie en drive geboren. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een veelzijdig creatief platform. Er is geen winstoogmerk, uitsluitend de ambitie om mooie voorstellingen te creëren onder aansturing van professionals. Met tomeloze energie en creativiteit op alle vlakken zijn prachtige voorstellingen van hoog niveau gemaakt.
Nieuwsgierig wat Theater Teylingen komend seizoen te bieden heeft? De nieuwe voorstelling “Stukje Blauw” zal te zien zijn op 7 en 8 oktober, 17 t/m 19 en 24 t/m 26 november en 16 en 17 december.