Nieuwe dirigent Adest Brass
Nieuwe dirigent Adest Brass

Nieuwe dirigent Adest Brass

Bas Duister nieuwe dirigent Adest Brass

Maandag 11 oktober was het zover, Bas Duister werd officieel benoemd tot nieuwe dirigent van Adest Brass. Het hele orkest was aanwezig toen Bas zijn handtekening zette onder het contract die voorzitter Wim van Vliet hem gaf. Direct na ondertekening begon de repetitie, de opvolger van Marcus Kerpershoek is enthousiast en heeft er heel veel zin in.

Vijf dirigenten stonden de afgelopen maanden voor de leden van Adest Brass, door te stemmen konden de muzikanten hun voorkeur aangeven. Uiteindelijk bleek er unaniem voor Bas te zijn gekozen, er was vanaf het begin een goede klik. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk en hij instrueert op een prettige manier, ook met humor. Op muzikaal gebied heeft Bas al een behoorlijk cv opgebouwd.  Na zijn studie klassiek trompet aan Codarts Rotterdam, voorheen de hogeschool voor Muziek en Theater, speelde hij onder andere bij het Residentie Orkest, ASKO Schönberg, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Philharmonie Zuid Nederland en is hij nu voornamelijk werkzaam bij het Nederlands Blazers Enseble. Maar hij is ook veelgevraagd in het freelance circuit, als coach of als solist, zo soleerden Bas met Haydn’s trompetconcert in een uitverkocht Concertgebouw. In 2013 richtte hij koperkwintet Pelgrimm Brass op met collega’s, met eigen geschreven arrangementen en originele programma’s veroverden ze menig klassiek muziekfestival.
Kortom Adest Brass heeft een top dirigent uitgekozen.

Ook meespelen met Adest Brass?  Er is nog plek voor muzikanten die euphonium, trombone of hoorn spelen. Voor info kunt u terecht bij petra.volwater@adestmusica.nl. Adest Brass repeteert ieder maandagavond van 19.45 uur tot 21.30 uur in S.C.C. ’t Onderdak.