Groot succes voor de Jeugdband van Adest Musica
Groot succes voor de Jeugdband van Adest Musica

Groot succes voor de Jeugdband van Adest Musica

Groot succes voor de Jeugdband van Adest Musica in Rotterdam

Zondag 1 oktober heeft  de Jeugdband van Adest Musica de eerste prijs binnengehaald bij de Jeugdmanifestatie van de Nationale Taptoe in Ahoy Rotterdam. Dit jaar was de Jeugd zeer succesvol op het onderdeel mars en behaalde met 89 punten de eerste prijs. In 2022 bracht de Jeugdband ook al een eerste prijs mee terug naar Sassenheim, toen op het onderdeel Show. Adest Musica is zeer trots op onze jonge muzikanten.

Taptoe Rotterdam
De Nationale Taptoe wordt jaarlijks in Rotterdam gehouden en heeft in de eerste plaats tot doel om de Nederlandse militaire orkesten en de onderdelen van de Nederlandse Krijgsmacht (Koninklijke Marine, Koninklijke Landmacht, Koninklijke Luchtmacht, Koninklijke Marechaussee) in een gezamenlijke presentatie aan een breder publiek te tonen.
De Nationale Taptoe werd 21 jaar in Delft gehouden en daarna 29 jaar in Breda. De taptoe werd in 2005 verplaatst naar de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch en wordt sinds 2006 in Ahoy Rotterdam georganiseerd. Samen met de Edinburgh Military Tattoo en de Canadese Nova Scotia International Tattoo behoort de Nationale Taptoe tot de top van de wereld.

Jeugdbands presenteren zich
De organisatie van deze taptoe geeft ook graag ruimte aan Jeugdbands om te laten zien wat zij allemaal in “hun mars hebben”.  Tijdens dit  jaarlijks terugkerende programmaonderdeel laten de jeugdkorpsen zichzelf in competitieverband zien. Zij kiezen voor een show- of marsoptreden en worden tijdens hun optreden door een vakkundige jury beoordeeld. 

Kom kijken
Wil je meer weten over de Jeugdband van Adest Musica kom dan gerust eens kijken bij één van de repetities of exercities. De aspiranten repeteren elke zaterdag van 9.00 uur tot 11.00 in SCC ’t Onderdak en de Jeugdband oefent van 10:00 – 13:00 uur. 

Naast muziek maken is er bij de jeugdband van Adest Musica zeker ook tijd voor gezelligheid en ontspanning. Wil je meer informatie neem dan contact met ons op via jeugdband@adestmusica.nl