Spetterende zomershow
Spetterende zomershow

Spetterende zomershow

Zaterdag 6 juli sloot Adest Musica het seizoen af met een spetterende zomershow. Alle geledingen van Adest Musica lieten van “zich horen”. Tijdens deze avond stal de Jeugdband de show met de presentatie van de nieuwe uniformen. Dankzij de nodige donateurs waaronder de Kringloopwinkel Voorhout, kon de Jeugdband met trots hun nieuwe uniformjassen presenteren.

Slechte weer uiteindelijk geen grote spelbreker
Het was even flink improviseren voor de organisatie omdat buiten door het slechte weer niet gespeeld kon worden. Uiteindelijk kon het Zomeravondconcert, dankzij de medewerking van het theater, in ’t Onderdak plaats vinden. In een volle zaal lieten de muzikanten zich van hun beste kant zien, wat af en toe niet meeviel in een overvolle warme zaal.

Bijzondere optredens en presentatie nieuwe kleding
De avond werd geopend door de jongste afdeling, de Mini Kids o.l.v. Saskia Merbis. Negen jongens en meisjes betraden het podium en speelden op ritme-instrumenten een zelfgemaakt muziekstukje. Hierna speelden zij het ritme van “We will rock you”, het publiek klapte en zong vol overgave mee.

Na dit optreden was het podium voor het Aspirantenorkest. Als bij een flashmob kwamen de muzikanten van de Jeugdband en Drum- en Showband erbij om er een groter muzikaal spektakel van te maken.

Vervolgens was het podium voor Adest Brass o.l.v. Marcus Kerpershoek waarna het hoogtepunt van de avond kwam: de presentatie van de nieuwe jeugduniformen. Het jasje van de jeugdleden was na 20 jaar aan vervanging toe en heeft nu dezelfde uitstraling als die van de Drum- en Showband. De Jeugdband heeft nu ook het tuniek wat is afgeleid van de Koninklijke grenadiers maar dan in een zilveren uitvoering met kleine zilveren details. De Jeugdband trad tijdens het Zomeravondconcert op met de show die zij tijdens het NK in Huizen, eind juni, ook op de planken zette.

Dirigent Rob Balfoort stond voor de Drum- en Showband en zij verzorgden het slot van dit bijzondere concert met onder andere ‘Stairway to Heaven’, het thema van de nieuwe show.

Adest Musica na de zomervakantie
De komende weken is het even zomervakantie. In september is Adest Muscia weer overal te zien. Op de planning staat in ieder geval een grootst optreden tijdens de taptoe in Belfast en diverse streetparades en taptoes in Nederland. Op de website www.adestmusica.nl is dit alles te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *